2024-03-13 07:00Pressmeddelande

INGO inleder samarbete med Maskrosbarn

Drivmedelsbolaget Ingo går in som huvudpartner till barnrättsorganisationen Maskrosbarn med målet att ge barn med svåra hemförhållanden stöd för sin situation. Förhoppningen är att genom kampanjarbete och monetärt stöd både öka medvetenheten kring barn i utsatthet och stärka organisationens förutsättningar att stötta barnen.

I Sverige bedöms en halv miljon barn ha föräldrar med ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn är en politiskt och religiöst obunden organisation som arbetar med att förbättra uppväxtvillkoren för barn i åldrarna 13 till 19 år genom stödprogram samt att lyfta frågor kring barnens levnadsvillkor till beslutfattare.

– Vi är så glada och stolta över att kunna berätta att INGO har blivit huvudpartner till Maskrosbarn. Ett samarbete som bygger på engagemang och viljan att långsiktigt förbättra situationen för utsatta barn. Vi ser fram emot ett givande kampanjarbete och hoppas att vi genom samarbetet får fler människor att engagera sig i frågorna vi driver, säger Helene
Axelsson Bernving, ansvarig företagssamarbeten Maskrosbarn.

Samarbetet med INGO påbörjades i januari och är i linje med INGOs riktlinjer för samhällsengagemang, där de på den danska marknaden stöttar Julemærkefonden, som även stöttar och ger barnen en ny start.

– Det känns riktigt bra att kunna stödja Maskrosbarn, en organisation som arbetar för att förbättra situationen för utsatta barn. Detta följer vår CSR-strategi med fokus på barn och ungdomar som på något sätt befinner sig i risksituationer. Därför känns det så rätt att bli huvudpartner till Maskrosbarn och att vi, genom vårt nätverk, ser möjligheten att öka medvetenheten och stödet för dessa barn. Tillsammans med Maskrosbarn hoppas vi kunna göra verklig skillnad, säger Erika Johansson, VD på INGO.

Om INGO
INGO (tidigare JET) öppnade sina första automatstationer i Sverige redan 1978 och har
sedan starten inriktat sig på att sälja drivmedel till ett lågt pris. INGO finns representerat i
Sverige med drygt 300 automatstationer och i Danmark med cirka 200 automatstationer.
Sedan 2012 ägs INGO av det kanadensiska bolaget Alimentation Couche Tard.

För mer information kontakta:
Helene Axelsson Bernving, Ansvarig samarbeten & företagsinsamling
helene@maskrosbarn.org, tel: 076 721 02 67
Erika Winther, Kommunikationsansvarig för INGO erika.winther@ingofuel.com, tele: 076 11 44 876


Om Maskrosbarn

I Sverige har omkring 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som har en psykisk sjukdom eller ett missbruk. Många av barnen utsätts även för våld i hemmet. Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor. Detta görs genom nio olika direktstöd till barnen där flera bygger på långsiktighet, tillit och identifikation. På barnens uppdrag bedriver Maskrosbarn även ett kunskapshöjande arbete med syfte att se och upptäcka barn som far illa hemma samt ett påverkansarbete för att förbättra lagar, processer och system som berör barnens möjlighet till ett bättre liv. Maskrosbarn har bl.a. mottagit utmärkelser från FN och Stiftelsen Allmänna Barnhuset för sitt arbete med barnrätt


Kontaktpersoner

Jenny Sörling
Kommunikatör
Jenny Sörling