2015-07-23 08:00Pressmeddelande

Maskrosbarn spider sitt budskap genom OLW

null

OLW lånar ut sina chipspåsar till barnrättsorganisationen Maskrosbarn och sätter deras budskap på en limited edition-kampanj som kommer att finnas i butiker runt om i landet under augusti.

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Maskrosbarn arbetar med både direkt stöd, t ex läger och stöd via internet och påverkansarbete, utbildning samt föreläsningar gentemot skolor, myndigheter och beslutsfattare. Maskrosbarn samarbetar även med flera socialtjänster runt om i Sverige, i olika projekt. Sedan 2014 har Maskrosbarn ett samarbete med Orkla Confectionery & Snacks Sverige och genom OLW är de finansiär av aktiviteten ”Fredagsmys med OLW”.

-För oss betyder OLW:s stöd väldigt mycket då vi får bättre förutsättningar att bedriva vår verksamhet. Vi kan även ha fler och mysigare fredagsmys med de hundratals barn vi möter. OLW hjälper oss även att föra fram barnens budskap, att synas mer och på så sätt kunna nå ut till och hjälpa fler utsatta barn, säger Elin Hågeby, verksamhetschef på Maskrosbarn.

Maskrosbarn bedriver dessutom, genom våra ungdomspraktikanter, en Fredagsmysturné där vi arrangerar fredagsmys lokalt i olika städer (bland annat i Göteborg, Malmö och Gävle)

-Genom att låta Maskrosbarns viktiga budskap pryda våra påsar i en limited edition hoppas vi att fler ska få upp ögonen för organisationen och det viktiga arbete de gör för barn och ungdomar. För i slutändan handlar fredagsmys inte om att äta chips. Det handlar om att vara tillsammans och umgås. Det handlar om att alla barn har rätt att få känna trygghet och gemenskap, säger Stina Petrini, Kommunikationschef Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Limited edition chipsen kommer ut i butik från och med vecka 32 och finns i smakerna Capricciosa, Grillad paprika och Chipotle-cheese. Påsarna samt butiksmaterial kommer att innehålla information om Maskrosbarns viktiga arbete för utsatta barn och ungdomar i Sverige.

Läs gärna mer på www.maskrosbarn.org

Maskrosbarn är en ideell barnrättsorganisation som stödjer barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Verksamheten innefattar bl.a. läger, olika former av stöd, föreläsningar och olika samarbetsmöjligheter för socialtjänsten. 

Följ oss på:

Facebook

Twitter

Bloggen


Om Maskrosbarn

Maskrosbarn är en ideell och rikstäckande barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska ges förutsättningar att växa upp till att bli välmående individer, utan negativa konsekvenser av sin uppväxt. Vi arbetar aktivt för att ge barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid.  Vi hjälper årligen hundratals barn genom våra åtta stödprogram, som de kan söka själva eller få beviljade genom socialtjänsten. Vidare har vi chansen att påverka ytterligare 10 000-tals människor genom våra föreläsningar och utbildningarna samt i direkta möten med beslutsfattare. Maskrosbarn har bl.a. mottagit utmärkelser så som F säkerhetsnålen, Bris priset. Svenska hjältar och år 2014 blev Maskrosbarn diplomerade av FN för sitt arbete med mänskliga rättigheter. Maskrosbarn grundades 2005 av Therése Eriksson och Denise Madsen.