2024-03-20 07:00Pressmeddelande

Viking Line inleder ett samarbete med Maskrosbarn

Eleonora Hansi och Helene Axelsson Bernving.

Rederiet Viking Line inleder nu ett samarbete med barnrättsorganisationen Maskrosbarn där de går in som företagspartner. I samarbetet ingår både aktiviteter riktade mot barn i utsatthet, fortbildning av Viking Lines medarbetare och insamling av medel till organisationen.

Den gemensamma målsättningen för samarbetet mellan Viking Line och Maskrosbarn är att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

–Viking Line satsar på hållbarhet i alla dess former varav socialt ansvarstagande är en viktig del. Varje år tar vi emot fem miljoner resenärer på våra fem fartyg, varav drygt 15 procent är barn under 18 år. För många barn är resan med oss ett underbart avbrott från vardagen, men ibland möter vi också situationer där vi upptäcker att det behövs ett bredare stöd från vuxenvärlden. Genom Maskrosbarn får våra medarbetare verktyg för att kunna bidra där det behövs, säger Dani Lindberg, hållbarhetschef för Viking Line.

Maskrosbarn kommer under året att fortbilda Viking Lines medarbetare kring hur man bäst uppmärksammar och stöttar utsatta barn. Rederiet kommer också att bjuda in barn som ingår i Maskrosbarns stödverksamhet till fartygen, där det finns allt från bollhav, god mat, spa och avkopplande utrymmen.

– Det känns så fint att välkomna Viking Line till oss och vi ser fram emot att starta igång de olika aktiviteterna. Jag är helt övertygad om att samarbetet kommer kunna skapa skillnad för barn och unga, säger Helene Axelsson Bernving, Ansvarig samarbeten & företagsinsamling på Maskrosbarn.

För mer information, kontakta gärna:
Dani Lindberg, hållbarhetschef Viking Line
dani.lindberg@vikingline.com, +358 18 270 00

Eleonora Hansi, informationschef Viking Line Skandinavien
eleonora.hansi@vikingline.com, 070 452 41 41

Helene Axelsson Bernving Ansvarig samarbeten & företagsinsamling på Maskrosbarn, helene@maskrosbarn.org, 076 721 02 67 


Om Maskrosbarn

I Sverige har omkring 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som har en psykisk sjukdom eller ett missbruk. Många av barnen utsätts även för våld i hemmet. Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor. Detta görs genom nio olika direktstöd till barnen där flera bygger på långsiktighet, tillit och identifikation. På barnens uppdrag bedriver Maskrosbarn även ett kunskapshöjande arbete med syfte att se och upptäcka barn som far illa hemma samt ett påverkansarbete för att förbättra lagar, processer och system som berör barnens möjlighet till ett bättre liv. Maskrosbarn har bl.a. mottagit utmärkelser från FN och Stiftelsen Allmänna Barnhuset för sitt arbete med barnrätt


Kontaktpersoner

Jenny Sörling
Kommunikatör
Jenny Sörling