2023-10-26 09:20Pressmeddelande

Zurich inleder samarbete med Maskrosbarn

Ungdomar håller om varandra.

Försäkringsbolaget Zurich med Z Zurich Foundation går in som partner till barnrättsorganisationen Maskrosbarn med målet att nå ut till fler barn med svåra hemförhållanden. Förhoppningen är att fler barn ska kunna få stöd genom Maskrosbarns stödprogram som bland annat innefattar ungdomsgårdar, helg- och lovläger, kuratorsamtal och chatt.

I Sverige bedöms en halv miljon barn ha föräldrar med ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn är en politiskt och religiöst obunden förening som arbetar med att förbättra uppväxtvillkoren för barn i åldrarna 13 till 19 år genom stödprogram samt att lyfta frågan till beslutfattare.

Vi är så glada och stolta över att kunna berätta att Zurich och Z Zurich Foundation har gått in och blivit verksamhetspartner till Maskrosbarn. Ett samarbete som bygger på engagemang och viljan att långsiktigt förbättra barns situation. Vårt gemensamma förarbete har varit en bra process för att lära känna varandra och nu ska det bli riktigt roligt att äntligen få börja arbeta tillsammans, säger Helene Axelsson Bernving, ansvarig företagssamarbeten Maskrosbarn.

Samarbetet med Zurich påbörjades i oktober och är i linje med försäkringsbolagets globala samhällsengagemang. Maskrosbarns stöttas genom välgörenhetsstiftelsen Z Zurich Foundation som finansieras av Zurich Insurance Group.

Det är med stor glädje som vi på Zurich tillsammans med Z Zurich Foundation går in i det här samarbetet med Maskrosbarn. Deras viktiga arbete för barn som lever i utsatthet runtom i landet gör skillnad på riktigt och vi ser fram emot att stötta organisationen, säger Anna Green VD för Zurich i Sverige.

För mer information, vänligen kontakta: Susanna Salomon, Head of Marketing and Communication, susanna.salomon@zurich.com, 070 333 92 76

Om Zurich
Zurich är ett av världens största försäkringsbolag med över 60 000 anställda. På den nordiska marknaden har Zurich varit aktivt i snart 150 år och fokus ligger på att erbjuda försäkringar och riskförebyggande tjänster till stora och medelstora företag med både lokal och global exponering. Den nordiska organisationen består av cirka 200 kollegor som arbetar på kontor i Sverige, Danmark, Finland och Norge.


Om Maskrosbarn

Maskrosbarn är en organisation som arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för barn till föräldrar med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsätter dem för våld. Maskrosbarn anordnar till exempel Torsdagsmys med aktiviteter varje vecka. De erbjuder lokala stöd i Stockholm, Göteborg och Malmö i form av ungdomsgård, stödsamtal, helgläger och personliga coacher samt ett rikstäckande stöd bestående av chatt, kurator online och läger under skolloven.


Kontaktpersoner

Marlene Lundli
Pressansvarig
Marlene Lundli